Optimering af rytteren

Jeg har gennem en del år arbejdet med optimering af ryttere. Som rytter er du afhængig af at have så velfungerende en krop så muligt, både hvad angår styrke, fleksibilitet, balance og symmetri mellem din højre og din venstre side. Når alt dette spiller sammen, hjælper du hesten til at fungere bedst muligt.

Som rytter kan du komme på klinikken til en individuel undersøgelse, test, behandling og øvelser – eller jeg kan komme ud til dig og din hest.

Optimering af rytter - for optimalt sæde
Rytter træner sit sæde uafhængigt af hesten

Ekvipagen – en helhed

Når vi taler om rytteren, bliver samarbejdet med andre faggrupper også bragt i højsædet. En behandling vil ofte foregå i dialog mellem dyrlæge, hestens behandler, undervisere og sadelmageren. Alle ‘brikkerne’ skal gerne spille sammen, for at ekvipagen fungerer optimalt. 

Vi bliver kun bedre, når vi hver især gør det, vi er gode til, og hjælper hinanden mod et fælles mål.

Sædet justeres, så samspillet mellem rytter og hest fungerer optimalt. Ekvipagen er i top!
Rytterens opstilling justeres, så ekvipagen fungerer optimalt


Jeg har haft gode resultater med at lave clinics sammen med rytterens berider/underviser. Berideren og jeg lægger sammen en plan for, hvordan ekvipagen skal nå sit mål.

En anden mulighed for clinics kunne være en clinic, hvor jeg sammen med hestens behandler kigger på hele ekvipagen. Det giver rigtig god mening at arbejde på både hest og rytter samtidigt. For ligesom rytterens skævheder kan påvirke hesten, kan hesten også påvirke rytteren.  Jeg har et rigtig godt samarbejde med heste- og menneskekiropraktor Marie Harley fra Equipage Performance, der også kan teste din hest. Følg evt. Equipage Performance på Facebook for at se planlagte kurser.

Jeg har i år startet samarbejde med Nadja Maria fra One World Equistran Center. Vi har startet et onlinekursus op, som omhandler funktionen omkring sædet. Læs mere om kurset her.

Nadja Maria er en ekstremt dygtig rytter og træner. Hun har specialiseret sig i at undervise ryttere med fokus på det optimale sæde. Nadja Maria underviser ryttere fra hele verden på sine fantastiske Lusitano heste. Vi har rigtig mange idéer i støbeskeen, herunder også weekend clinics – mere om det senere!

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte mig.

Ekvipagen skal fungere optimalt - få hjælp hertil af specialiseret fysioterapeut og behandler